Lystfiskeri på Bornholm og ved Arnager

Bornholm er garant for Danmarks vel nok bedste og mest alsidige lystfiskeri. Året rundt er der chance for fisk i enten sø eller mose, på kysten eller fra båd. En stor bestand af ægte vildørred lurer på kysten sammen med gode kysttorsk, og i sæsonen også sild, hornfisk og mange andre arter. Fordelen ved at fiske på en ø er bl.a. at der altid er en læside, så uanset hvor vinden blæser fra, kan man finde fiskepladser med fisk.

Længere ude på bølgerne byder Bornholm på et enestående trollingfiskeri efter laks og hvert år landes mange store laks fra et utal af gode positioner.

Østersøens mange torsk samles omkring vragene, hvor de holder ædegilde. Hver sommer sejler turbåde ud fra Hasle Havn for timer senere at vende tilbage med stortorsk. Der er mange målere imellem og fra tid til anden fisk over 20 kg. Største torsk landet fra en sommerturbåd er således på hele 28 rognfri kilo.

Er du mere til fiskeri i de ferske vande, byder Bornholm på en række søer i topklasse. Mest kendt er vel nok Hammersøen, Danmarks eneste bjergsø, som huser en mangfoldighed af arter. Herfra blev i 2005 landet en aborre på hele 2.3 kg, men også gedder, ål, suder, karusser og skaller venter i det dybe vand.

Smaragdsøen er en lille skovsø med forbindelse direkte til Østersøen, og her fanges hvert år rigtig mange havørreder. Er du til karpefiskeri er der også mange gode muligheder på øen. Kig ind i butikken og få et godt råd om hvor det foregår netop i dag.

Som gæst på Arnager Badehotel har du således noget af Danmarks bedste fiskevand lige udenfor døren.

Vi samarbejder med en lystfiskerguide, Leif Nielsen, som har mere end 35 års erfaring som lystfisker. Du kan læse mere på lystfiskerguide hvor du også kan booke en guidning.

I kælderen er der også indrettet et rum, hvor du kan rense din fisk før du lægger den i den fryser, som står til din rådighed.

Som lystfisker har du også adgang mulighed for at hænge dit fisketøj og udstyr til tørre i et varmt rum, så det er klart til næste dag.

Hvis du har lyst til en særlig oplevelse, så kan du leje kælderen. I kælderen er pejs, som også er indrettet til grill, så hvis du er lystfisker kan du grille din fisk og spise den i kælderen mens du kigger ind i pejsens knitrende flammer.

En unik oplevelse